Services

Voeding- en leefstijladvies

 

Hormonen spelen een rol bij drang naar zoetigheid, het slapen, opwarmen van het lichaam, libido, vetafbraak, energie, uiterlijke verschijning en de gemoedstoestand.

 

Bij een hormonale disbalans is behandeling alleen gericht op het fysieke lichaam vaak niet voldoende. Emoties, gedachten, trauma’s, kijk op het leven en jouw bewustzijn hebben wel degelijk effect op het hormoonstelsel en dus op jouw gezondheid.

 

In het Intakegesprek maak ik gebruik van een hormoonanalyse; waarbij ik jouw klachten, gezicht en lichaam onder de loep neem. We bespreken o.a. hoe je geboorte verliep,  je menstruatie, anticonceptie gebruik, jouw slaappatroon en de stoelgang . Ook wordt je bloeddruk gemeten.

 

In het Vervolgconsult krijg je een aangepast voeding- en leefstijlpatroon. Met advies in kruiden en voedingssupplementen. Tips betreft stressreductie, ontspanning, wel /niet beoefenen van lichamelijke (kracht)training, recepten en productkennis. Daarnaast bespreken we samen of dat er behoefte is aan extra voedingsconsulten en/of consulten m.b.t. mentale, emotionele of spirituele coaching.

 

Optie: Een kort 3de Voedingsconsult vindt plaats na ongeveer 6 – 8 weken. We bekijken hoe het je tot dusver vergaat. Of er aanpassingen of extra’s ingezet moeten worden. Behoefte aan meer consulten voor een stok achter de deur is altijd mogelijk.

 Bewustzijnscoaching

 

Wat wil jouw klacht, pijn of ziekte jou werkelijk vertellen? Wat is de invloed van jouw persoonlijkheid, psychische en emotionele toestand? Wat is belangrijk voor jou om bewust van te worden en wat kan je vervolgens doen?

.