Leefstijladvies

Hormonen hebben invloed op onze gezondheid. Zo spelen zij een rol bij bijvoorbeeld: het slapen, opwarmen, seks, drang naar zoet, vetafbraak, prestatie leveren, uiterlijke verschijning en de gemoedstoestand.

 

Bij een hormonale disbalans in het lichaam, is de behandeling voornamelijk gericht op het fysieke lichaam met bijhorende symptomen. Maar onze emoties en ons denken hebben wel degelijk effect op het hormoonstelsel.

 

In het intakegesprek maak ik gebruik van een hormoonanalyse, waarbij ik al jouw klachten onder de loep neem. We bespreken o.a. de zwangerschap en je geboorte, menstruatie en anticonceptie gebruik, je mentale en emotionele gesteldheid, voeding en vochtbalans, het slapen, de stoelgang en je energie -en stresslevel. Ook wordt je bloeddruk gemeten.

( 90 minuten, 75 euro )

 

In het tweede consult krijg je een aangepast voedingspatroon, advies in kruiden en voedingssupplementen en kan ik je informeren over (natuurlijke) hormoonsuppletie. Tips betreft stressreductie en het juist beoefenen van lichamelijke krachttraining komen ook aan bod .

( 90 minuten, 75 euro )

 

Een kort 3de consult is mogelijk. Deze vindt plaats na ongeveer 6 weken. We bekijken hoe het je tot dusver vergaat en of er aanpassingen nodig zijn.

( 50 minuten, 55 euro )

 

Nieuw: de Gezondheidscheck!