29 jan Geraffineerde voeding
Boosdoener nummer 1 van alle welvaartsziekten is geraffineerde (bewerkte) voeding!
Geraffineerd voedsel zoals witte suiker, witte rijst, witte pasta, wit brood, geraffineerde olien, alle margarines, 97% van alle kant -en -klaar maaltijden, junkfood, koekjes en snacks, missen door hun bereiding vitamines, mineralen, enzymen en andere belangrijke voedingsstoffen. Voor de opname van geraffineerd -en sterk bewerkt voedsel waar nog nauwelijks vitaminen, mineralen, enzymen en gezonde vetten inzitten, dient ons lichaam speeksel, enzymen, maag-, darm- en andere verteringssappen aan te maken. En hiervoor gebruikt het vitamines, mineralen, essentiele vetzuren, enzymen en allerlei andere vitale stoffen uit de eigen lichaamsvoorraad. En wat krijgen we hiervoor in ruil? Lege calorieen en chemische bewaar, kleur -en smaakstoffen, vaak vergezeld van zwaar schadelijke transvetzuren, geoxideerde eiwitten en toevoegsels zoals E621 ( ook wel gistextract, glutamaat of MSG genoemd) en E951 (aspartaam).
Kies m.b.t. vetten; uitsluitend voor traditionele vetten en extra vierge olieen (koud geperst), kies voor biologisch, en koop alle (vloeibare) vetten in glas (niet in plastic en niet uit blik; vet trekt plastic en blik aan zich).
We worden door het eten van geraffineerd en bewerkt voedsel letterlijk leeggezogen. Weg vitaliteit en weg weerstand! We worden sneller moe en ziek en kampen met een hormonale disbalans. Meer dan 70% van de bevolking lijdt aan de welvaartsziekten, zoals hart -en vaatziekten, diabetici, kanker, overgewicht, depressie etc.
Uitermate belangrijk dus om je gezond te VOEDEN en niet te VULLEN. Zorg goed voor jezelf! Kies zo veel mogelijk voor puur en onbewerkt voedsel.