Exorfines

Exorfines

Exorfines zijn eiwitten in voeding die lage levels van heroine-achtige stoffen bevatten. Deze stoffen worden opgenomen in het bloed en de hersenen en bereiken daar een licht gevoel van euforie en hebben een kleine neiging naar verslaving. Exorfines verstoren de hormoonbalans in het lichaam en zorgen voor de bekende eetbuien. Gluten (in o.a.  tarwe, spelt en rogge) bevatten het meest van deze verslavende eigenschappen met maar liefst 5 verschillende opiaten, spinazie kent er 2, soja 1 en melk heeft zijn eigen unieke exorfine.

Het is daarom de vraag of de meest populaire voedingsmiddelen die in de westerse wereld geconsumeerd worden, genuttigd worden om hun voedzame eigenschappen of door hun verslavende eigenschappen. Mensen die tarwe volledig uit hun voeding weg laten, eten ongeveer 400kcal per dag minder. Dit komt omdat de bloedsuikerspiegel dan minder schommelt, waardoor de neiging tot overeten afneemt.

Exorfines kunnen op langer termijn schade aanrichten in o.a. de darmen; dit heeft zowel een lichamelijke als mentale uitwerking op de gezondheid.