Afslanken en het loslaten van calorieën tellen

Afslanken en het loslaten van calorieën tellen

Met een verkeerd afslankprogramma dat geen rekening met hormonen houdt, kan op korte, maar vooral op langer termijn, honger de overhand nemen. Het afslankprogramma is op de lange termijn niet vol te houden. Het energieverbruik van het lichaam wordt lager in ruststand. Het lichaam kan in een vetopslagmodus komen in plaats van in spieropbouw. En het lichaam gaat spieren verbranden in plaats van vet.
Het is daarom belangrijk om niet meer vanuit calorieën te denken, want mensen die vanuit calorieën denken:

♦ Gaan vaak te weinig calorieën eten, waardoor het basaal metabolisme vertraagt en er honger ontstaat. Compensatiedrang leidt vaak tot een hogere calorie-inname.

♦ Gaan te vaak en te lang sporten, waardoor het lichaam in een stressmodus raakt. Spieren worden afgebroken en een vetopslagmodus ontstaat. Bovendien is dit voor veel mensen niet lang vol te houden en gaat het tegenstaan.

♦ Kunnen tekorten aan voedingsstoffen opbouwen

♦ Zullen meestal te weinig vet via de voeding binnenkrijgen, waardoor geslachtshormonen en bijnierhormonen niet goed kunnen worden aangemaakt en is er mogelijk een tekort aan in vetoplosbare vitamines (A,D,E,K). Nog belangrijker is dat bij lage vetinname de bloedsuikerspiegel instabieler kan worden en dit kan energiedips en sterke behoefte aan suikers uitlokken.

♦ Zullen zich slechter gaan voelen, minder energie hebben en bloedsuikerdips, waardoor het mentaal vaak niet vol te houden is.

♦ Hebben meer kans op het jojo-effect in hun gewicht.

 

(Trainer Hormoonfactor)